PROGRAMUL LITURGIC

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR,

ANUL MÂNTUIRII - 2016


LUNI - MIERCURI - 18:00 - DENIE

JOI - VINERI - 17.15 - DENIE

JOI - ORA 8.00 -SFÂNTA LITURGHIE

VINERI - ORA 9.00 SLUJBA CEASURILOR


SÂMBĂTĂ - 23:30 - CANONUL ÎNVIERII

       Incepand cu anul 1997, primul preot slujitor al acestei capele a fost Pr. Daniel Smuc, licentiat al facultatii de Teologie Ortodoxa Bucuresti promotia 1992-1996, el este cel care a demarat proiectul constructiei bisericii si cel care a avut grija de buna desfasurare a lucrarilor. A dus, de asemenea o misiune activa atat misionar pastorala cat si administrativa-sociala.


In prezent, preotul slujitor al Capelei este Pr. Mihai Dinu.

In anul 2003 a absolvit cursurile Seminarului Teologic Ortodox Monahal "Episcop Chesarie Paunescu", din cadrul Sf. Manastiri  Cernica.

Parintele Mihai Dinu este licenţiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul", Universitatea din Bucuresti, sectia Teologie Orotodoxa-Pastorala, cu media 9,62.

Intre anii 2007-2008, a urmat cursurile postuniversitare de Masterat "Drept Canonic si institutii europene", în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea Ovidius, Constanţa, in urma caruia a obtinut titlul de Magister in Drept Canonic si institutii europene.

Intre anii 2009-2011 a urmat cursurile universitare de Masterat "Studii religioase si juridico-canonice ale celor trei Religii Monoteiste: Mozaica, Crestina şi Musulmana, in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea Ovidius, Constanta, in urma caruia a obtinut titlul de Magister in Studii religioase si juridico-canonice ale celor trei Religii Monoteiste, cu media 10.

La data de 02.02.2009, in ziua praznuirii Intampinarii Domnului nostru Iisus Hristos, tanarul teolog, Mihai Liviu Dinu, a primit Sfanta Taina a Preotiei, in cadrul Sfintei Liturghii Arhieresti, savarsita de Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul, in biserica Sfintei Manastiri Pasarea, pe seama Capelei Sf. Evanghelist Luca si Sfintii Mucenici Epictet si Astion, de la Centrul Medico-Social "Sf. Luca", Bucuresti, sectorul 4.

In anul 2012, Parintele Mihai a fost delegat de catre Arhiepiscopia Bucurestilor sa slujeasca la Biserica Sfantul Stelian si Sf. Nicolae, din luna iunie pana in luna octombrie cand a primit decizia permanentei Arhiepiscopiei Bucurestilor prin care era numit in postul vacant de Preot pentru Biserica Sfantul Stelian si Sfantul Nicolae, De la Spitalul clinic de urgenta pentru copii "Maria S. Curie", Bucuresti, Sectorul 4.

In urma numiri la Biserica Sfantul Stelian si Sfantul Nicolae a Spitalului clinic  urgenta  pentru copii "Maria S Curie", Parintele a desfasurat cateva proiecte culturale, pastorale si filantropice, unele dintre acestea aflandu-se in continuare in derulare, venind in sprijinul familiilor si copiilor diagnosticati cu cancer, internati in sectia de Oncologie pediatrica a Spitalului.

biserica sfantul stelian si sfantul ierarh nicolae spitalul clinic de urgenta pentru copii Maria S. Curie